Laser Centar AltaBella

LASERSKO UKLANJANJE TETOVAŽE

 

LASERSKO UKLANJANJE TETOVAŽE

Zbog porasti broja ljudi koji su uradili jednu ili više tetovaža sve je veći broj onih koji su se pokajali zbog svog postupka. Istraživanja su pokazala da preko 20% osoba s tetovažom želi da ukloni tetovažu.
Razvoj tehnologije uslišio je želju ljudima s neželjenim tetovažama.Altabella  lasersko uklanjanje tetovaže vrši se ND Yag Q-switch laserom koji može u potpunosti ukloniti ili barem izbledeti vašu tetovažu.
ND Yag Q-switch je stvoren za uklanjanje tetovaže i pigmentacija na koži.
Pigmenti na koži, u ovom slučaju pigment tetovaže, upijaju laserski zrak određene talasne dužine. Laseri deluju specifično jer uništavaju samo pigment. Upijanjem laserskih zraka oslobadja se energija koja uništava pigment pri čemu okolno tkivo bude pošteđeno.
Uklanjanje tetovaže ND Yag q-switch laserom je ono po čemu se Q-Switch laseri razlikuju od ostalih lasera je što imaju izrazito kratko vreme trajanja laserskog impulsa. Kod njih se vrijeme trajanja laserskog impulsa meri u nanosekundama, a kod ostalih lasera u milisekundama. Kako bi se pigment uništio, osnovni preduvslov je ekstremno kratko trajanje laserskog impulsa! Za to se vreme razvije temperatura veća od par stotina stepeni Celzijusa koji doslovce tope pigment i pretvaraju ga u paru, a okolno tkivo bude pošteđeno. Svaki pigment ima određeni raspon talasnih dužina koje upija

Da li je bolno uklanjanje tetovaže?

Pre samog tretmana, nanosi se lokalna anestezija na deo koji tretiramo, tako da tretman nije bolan. Tokom tretmana osećaju se senazcije poput peckanja i blagog žarenja. U svakom slučaju je mnogo prijatniji od samog tetoviranja.

Koliko je potrebno uraditi tretmana?

Kao što je svaka osoba drugačija, tako je i svaka tetovaža priča za sebe. Ne postoji tretman koji 100% može da garantuje uspeh uklanjanja tetovaže ili koji može dati tačno vreme uklanjanja tetovaže.

Kako se ponašati posle tretmana uklanjanja tetovaže?

Posle tretmana je potrebno izbegavati sunce tj. bilo koj vid UV zračenja.
Na tretirano mesto je poželjno mazati antibiotsku mast ili kremu.