Laser Centar AltaBella

MICROBLADING

                       MICROBLADING

 

TRETMAN

Phibrows je tehnika ručnog polu-trajnog, hiper realisticnog iscrtavanja obrva u kojoj se oblik obrva izračunava prema morfologiji lica i prema zlatnoj sredini.
Tehnika je namenjena svim osobama iznad 18 godina (osobe ispod 18 uz pratnju roditelja) koji zele da dopune estetske nedostatke obrva.
Da bi se tretman uspesno izvrsio koza ne sme da bude u procesu regeneracije, odnosno ne sme da bude ostecena.
Bol tokom tretmana je relativna. Klijenti koji su uplašeni uglavnom osećaju veću bol, dok drugi klijenti bol koju osete porede sa osećajem kada čupaju obrve. Pojacan osecaj bola moze da se javi I kod osoba koje su u menstrualnom ciklusu, pa je preporuka da se tretman radi van ciklusa.
Blagi anestetici u obliku kreme ili tečnosti se mogu koristiti kako bi se bol tokom tretmana u potpunosti eliminisala.
Mesec dana pre tretmana treba izbegavati abrazivne tretmane, kao sto su philinzi, vocne kiseline, hemijski philinzi, laserski tretmani I slicno. Takodje mesec dana pre tretmana ne treba raditi botox I filere.
Pigment se nanosi rucno na površinski sloj dermisa.
Pigment se određuje prema prirodnoj boji dlaka obrva i kose. Nakon oporavka, boja može postati nekoliko nijansi svetlija od prirodne boje dlaka.
Dlacice se uvek iscrtavaju u pravcu prirodnog rasta dlake kako bi se ostvario hiper-realističan izgled obrva.
Tretman se vrši sterilisanim alatima za jednokratnu upotrebu, a pigmenti se proizvode prema najvišim standardima.
Korekcija se radi mesec dana nakon tretmana iz razloga što se 10-15% iscrtanih poteza gubi nakon prvog tretmana.

Prvih 5-7 dana boja je izuzetno tamna. 7 dana kasnije ona gubi 40-50% svog intenziteta. Ako mislite da je boja pretamna, ni na koji način ne pokušavajte da je samostalno ukonite. Budite strpljivi, sačekajte da prođe 7 dana jer će nakon oporavka boja sama posvetleti.
Koliko će se dugo boja zadržati najviše zavisi od toga koliko je koža masna. što je koža masnija, boja kraće traje. Znojanje i izloženost suncu takođe utiču na trajanje boje.
Očekivano vreme do novog osvežavanja boje je u proseku između 10 i 12 meseci. Kod masne kože, ovaj period iznosi do 6 meseci.
Oporavak je u potpunosti završen nakon 28 dana i tada se vrši obavezno dodavanje pigmenta koji se u međuvremenu izgubio. Kada je koža problematična i masna, može se raditi nekoliko dodavanja (korekcija).

Post-tretmanska nega čini 70% ukupne uspešnosti tretmana. Savesno poštujte i primenjujte savete jer, ukoliko to ne učinite, može se desiti da izgubite do 80% iscrtanih dlacica. Ispiranje i nanošenje krema je izuzetno važno.

Uspešnost tretmana zavisi od:

 • kvaliteta kože
 • post-tretmanske nege
 • izloženosti različitim spoljašnim uticajima.

Ni jedan od ovih faktora nije pod kontrolom Artiste, tako da je nemoguće dati garanciju za uspešnost tretmana.

PRE TRETMANA, UVEK SE KONSULTUJTE SA ARTISTOM UKOLIKO:

 • imate problematičnu kožu
 • imate ozbiljnih zdravstvenih problema
 • uzimate određene lekove
 • već imate staru trajnu šminku na obrvama.

Dobro se upoznajte sa tokom post-tretmanske nege pre tretmana.

Pre tretmana:

Pre svakog tretmana, koža ne sme biti izgorela, niti u procesu oporavka i regeneracije.

Sledeći tretmani se ne preporučuju 30 dana pre tretmana:

 • botoks i fileri
 • voćne ili mlečne kiseline
 • laserski tretmani
 • hemijski piling
 • izloženost snažnoj sunčevoj svetlosti

POST-TRETMANASKI PROCES

Prvi korak u procesu oporavka je: 30 minuta nakon Microblading tretmana lagano ocistite obrve bez restezanja koze. Ciscenje vrsiti sve dok na maramicama bude tragova boje ili obojene limfe. Na ovaj nacin se uklanja visak limfe kako se ne bi formirala krastica koja je pogubna za boje. Nakon brisanja se na obrve nanosi krema propisana prema kozi I navikama klijenata. Ovaj postupak se ponavlja od tri do pet puta prvog dana.

Ako je tretman rađen u popodnevnim časovima i nemate vremena da navedeni postupak ponovite 3-5 puta, obavezno pred spavanje.

U narednih 6 dana nije neophodno ispiranje jer limfa vise nece izlaziti, ali je neophodno mazanje od tri do pet puta dnevno. Tokom umivanja I tusiranja obrve se smeju kvasiti.Kod klijenata sa izuzetno masnom kozom preporucuje se samo prvi dan after care (ispiranja I mazanja), dok u narednim danima nije neophodno stavljati nikakvu mast Ili kremu. Obzirom na to da svaka promena u strukturi koze (stvaranje blagog fibroznog tkiva) onemogucava primanje boje u narednim periodima, jako je vazno da koza dobro zaraste.